Direcția pentru agricultură județeană Iași

Curs de formare profesională privind Punctele Gastronomice Locale pentru persoanele din județul Iași

Ca urmare a fondurilor europene anunțate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru finanțarea activităților neagricole în perioada de tranziție 2021 - 2022, inclusiv a Punctelor Gastronomice Locale, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași a avut inițiativa de a colabora cu Agenția Națională a Zonei Montane cu sediul în municipiul Vatra Dornei, Județul Suceava, pentru organizarea unui curs la Iași.

În acest context în perioada 06 – 09 septembrie 2021 s-a desfășurat on – line cursul în cadrul ,,Programului de formare profesională pentru persoanele care deservesc Punctele Gastronomice Locale".

Participanții sunt tineri fermieri identificați de consilierii Direcției pentru Agricultură Județeană Iași în cadrul întâlnirilor de informare din județ, care intenționează să depună cereri de finanțare pentru înființarea Punctelor Gastronomice Locale, procesatori, reprezentanți din cercetare și instituții publice din județul Iași.

Lectorul la curs este de la Agenția Națională a Zonei Montane, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași a asigurat logistica în sediul propriu pentru persoanele care au dorit acest mod de participare, pentru alte persoane care nu au posibilități tehnice sau rețea de internet, iar unii cursanți au participat on-line.

Un aspect important este și colaborarea în cadrul cursului cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Iași, a cărei reprezentantă a informat participanții cu legislația specifică și condițiile de înregistrare a Punctelor Gastronomice Locale, răspunzând la situațiile concrete prezentate.

Organizarea și desfășurarea cursului în sistem on-line, precum și prezentarea unor exemple de bună practică a oferit posibilitatea unui schimb de experiență între persoane din mai multe localități din județul Iași (Aroneanu, Bârnova, Bălțați, Dobrovăț, Ion Neculce, Popricani, Rediu, Moțca, Todirești, Iași), precum și cu participanți din județul Sibiu.

Accessibility Tools